MARK LOTTERMAN (ROTTERDAM ) + DAVID & THE CIRCUMSTANCES ( ROTTERDAM )


Una delle voci più belle ascoltate negli ultimi anni, quando Mark Lotterman music inizia a cantare vengono i brividi. A dicembre tornerà in Italia accompagnato da David & The Circumstances per portare i brani del suo album “Holland”. Un tour assolutamente da non perdere.
Singer-songwriter David Groeneweg writes songs about existential questions, light, darkness and the twilight in between. His lyrics explore the unclear borderline between “me” and “the circumstances”, the river and the sea, perfection and imperfection. Serene guitar- and pianosounds support his poetic message. His influences include: Radiohead, Bright Eyes and Bob Dylan.

David has been the frontman of indie rockband The Circumstances since 2008. He graduated in 2012 from the Conservatory of Rotterdam, where he studied music for four years. In 2013 he decided to record a solo album under the name David & The Circumstances. Containing acoustic guitar fingerpicking, minimalistic piano parts, ethereal backing vocals, and subtle ebow-sounds, the album has a quiet and introspective character. Performing as a solo artist, he has played various venues, like Rotown in Rotterdam and Melkweg in Amsterdam, numerous small venues and open mic’s in New York City and performed on Dutch national radio 3FM and Radio1. The music video for “Is It Not You” (the first single of the album) was recorded in New York City with designer/filmmaker Tani Kumari.

Debut album “This Part Of Me” was released on January 29th by Rotterdam based label Elevate Records, receiving laudatory reviews in the Netherlands, Belgium and Italy. This Part of Me was voted 2nd best album of 2015 in Rotterdam by the Dutch music platform 3voor12.
In July 2016 David moved to London, where he has already performed at dozens of open mic’s and venues like the Battersea Arts Centre and The Space Theatre. He is now working on new songs for his next album.

Singer-songwriter David Groeneweg schrijft liedjes over existentiële vragen, licht, duisternis en het schemergebied daartussenin. Zijn teksten gaan over de niet aan te wijzen scheidslijn tussen het ik en de omstandigheden, de rivier en de zee, perfectie en imperfectie. Verstilde gitaar- en pianoklanken ondersteunen zijn poëtische boodschap. Invloeden zijn Radiohead, Bright Eyes en Bob Dylan.

David is sinds 2008 actief als leider van indierockband The Circumstances. In 2013 gooit hij het roer om en besluit een soloalbum op te nemen onder de naam David & The Circumstances. Ditmaal geen scheurende gitaarwalmen, maar akoestische gitaartokkels, minimalistische pianopartijen, rafelige achtergrondzang en subtiele e-bow geluiden. Als solo-artiest treedt hij onder andere op in Rotown en Grounds in Rotterdam, Kargadoor in Utrecht, op het hoofdpodium van het Energiehuis in Dordrecht, bij het Dordts Singer Songwriter Festival, QuiteQuiet Rotterdam, het Eendrachtfestival in Rotterdam en is live te horen op Radio1 en 3FM. De zomer van zowel 2014 als 2015 brengt David door in New York City, waar hij een lijst aan optredens afwerkt en een videoclip opneemt voor “Is It Not You?”, de eerste single van het album. Op 13 december staat David in de finale van de Music Matters Award, in het Zuidplein Theater Rotterdam.